Skip to content

Pwyllgor GWCT Ceredigion yn cynnal Noson Flas o’r Gêm

13/3/2024

GWCT Ceredigion Committee host A Taste of Game Evening

https://youtube.com/watch?v=LXhi9bh1cQs%3Fsi%3DSpz3wruV3-8xjTeM

An evening full of flavour and conservation was held at Coleg Ceredigion at the end of January. Lead by Huw Morgan and chef and lecturer Sam Everton and hosted by the GWCT Ceredigion Committee the students provided an amazing friendly front of house service with mouthwatering food. The whole room was buzzing, with informative presentations from Lee Oliver (Director for Wales) and Owen Williams (GWCT Wales Chairman). The Welsh Wind Distillery attended as guests and kindly donated the gin for the Bees Knees cocktails. The committee look forward to working closely with the College again to bring game on to the menu at other events.

Susan Loxdale the Ceredigion GWCT Committee Chair said “The evening was a wonderful experience, not only did the college showcase the amazing game and local produce we have here in Wales, but also the exceptional young talent we have in students and chefs in Wales. It also provided a perfect environment for GWCT Cymru to talk about the work we do to a wider audience.” Close to £500 was raised on the night to help fund GWCT’s work in Wales.

Pwyllgor GWCT Ceredigion yn cynnal Noson Flas o’r Gêm

Cynhaliwyd noson llawn blas a chadwraeth yng Ngholeg Ceredigion ddiwedd mis Ionawr. Dan arweiniad Huw Morgan a’r cogydd a’r darlithydd Sam Everton cynhaliodd Bwyllgor Ceredigion GWCT noson Blasu Gêm. Cafwyd gwasanaeth cyfeillgar heb ei ail gan y myfyrwyr a weinodd fwyd anhygoel. Roedd yr ystafell gyfan yn llawn bwrlwm, gyda chyflwyniadau addysgiadol gan Lee Oliver (Cyfarwyddwr GWCT Cymru) ac Owen Williams (Cadeirydd GWCT Cymru). Mynychodd Distyllfa Wynt Cymru fel gwesteion a oedd mor garedig yn darparu gin ar gyfer coctels ‘Bees Knees’. Mae’r pwyllgor yn edrych ymlaen at weithio’n agos gyda’r Coleg eto i gynnwys helgig ar fwydlen digwyddiadau eraill.

Dywedodd Susan Loxdale, Cadeirydd Pwyllgor GWCT Ceredigion: “Roedd y noson yn brofiad gwych. Nid yn unig y gwnaeth y coleg arddangos yr helgig a’r cynnyrch lleol anhygoel sydd gennym yma yng Nghymru, ond hefyd y dalent ifanc eithriadol sydd gennym yn fyfyrwyr a chogyddion yng Nghymru. Roedd hefyd yn darparu amgylchedd perffaith i GWCT Cymru siarad am y gwaith rydym yn ei wneud i gynulleidfa ehangach.” Codwyd bron i £500 yn ystod y noson er mwyn helpu gwaith GWCT yng Nghymru.